Matematiikan ja systeemianalyysin laitos

Ajankohtaista

Väitös matematiikan alalta, MSc Estuardo Alpírez Bock,12.6.2010

29. toukokuuta 2020
Zoom linkki: https://aalto.zoom.us/j/65850868700

Estuardo Alpírez Bock väittelee Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa 12.6.2020. Väitöskirjan nimi on "On the Foundations of White-Box Cryptography". Väitöstilaisuuden tiedot suomeksi: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/vaitos-matematiikan-alalta-msc-estuardo-alpirez-bock.

Vastaväittäjä: Dr. Pascal Paillier, CryptoExperts, Ranska

Kustos: professori Chris Brzuska, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu, matematiikan ja systeemianalyysin laitos

 


Väitös matematiikan alalta, FM Matias Vestberg, 15.5.2020

4. toukokuuta 2020

Väitöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti. Linkki: https://aalto.zoom.us/j/651995701

Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

FM Matias Vestberg väittelee Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa 15.5.2020. Väitöskirjan nimi on Doubly Nonlinear Parabolic Equations”. Väitöstiedote suomeksi: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/vaitos-matematiikan-alalta-fm-matias-vestberg


Vastaväittäjänä toimii professori Ugo Gianazza, Università di Pavia, Italia.
Kustos on professori Juha Kinnunen, Aalto yliopiston perustieteiden korkeakoulun, matematiikan ja systeemianalyysin laitos.

Väittelijän yhteystiedot: matias.vestberg@aalto.fi

 


Väitös matematiikan alalta, DI Ferdinand Blomqvist

15. huhtikuuta 2020

Väitöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä Zoomissa, jonne voi liittyä vapaasti. Linkki: https://aalto.zoom.us/j/651995701

Zoom pikaopas: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/zoom-pikaopas

Vastaväittäjänä toimii professori Christine Kelley, University of Nebraska-Lincoln, USA.

Kustos on professori Camilla Hollanti, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu, matematiikan ja systeemianalyysin laitos.

Ohjaaja: Professor Marcus Greferath, University College Dublin, Republic of Ireland.

Väittelijän yhteystiedot: Ferdinand Blomqvist, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu, matematiikan ja systeemianalyysin laitos, +358503631532, ferdinand.blomqvist@aalto.fi

Elektroninen väitöskirja Väitöskirja on julkisesti nähtävillä 10 päivää ennen väitöstä: https://aaltodoc.aalto.fi/doc_public/eonly/riiputus/


Uusia tuntiopettajia syksylle 2020

30. maaliskuuta 2020
Matematiikan ja systeemianalyysin laitos etsii uusia tuntiopettajia syksylle 2020. Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopisto-opintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin (MS-C/E2xxx) osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä. Työ on osa-aikaista (2-4h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta riippuen. Lisäksi maksetaan n. 300-400 euron lisäpalkkio tenttien ja harjoitusten korjaamisesta.

Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Liitteeksi tarvitaan cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää), sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje.

Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina.

Täytä sähköinen hakulomake viimeistään sunnuntaina 10.5.2020. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

Aalto Systems Forum: Prof. Shmuel S. Oren, Challenges and Opportunities for OR in Electricity Markets

28. helmikuuta 2020
Aalto Systems Forum Challenges and Opportunities for OR in Electricity Markets A Public Lecture by Prof. Shmuel S. Oren

Kesän 2021 Bridges-konferenssi

16. joulukuuta 2019
Due to the covid-19 pandemic we will not be able to hold the Bridges Conference planned for Aalto University in August 2020.  We will continue to process the papers for the Proceedings as planned, so authors of accepted papers will have their work officially recognized as reviewed and published.  There will be a new paper cycle for the next Bridges Conference in the summer of 2021. More information can be found on the conference website.

Aalto Math & Arts esillä Future Lab -näyttelyssä Shanghaissa

12. joulukuuta 2019
Math & Arts

Shanghain Future Labissa järjestettävän näyttelyyn osallistuvat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu ja Insinööritieteiden korkeakoulu.

"Osuutemme näyttelyssä keskittyy poikkitieteellisen Aalto Math & Arts -ohjelmaan ja etenkin Kristallikukkia peilisaleissa -kurssiin", kertoo Kirsi Peltonen matematiikan ja systeemianalyysin laitokselta. 

Näyttelyn teemoina menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus

Näyttelyn konsepti on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilija, taidepedagogi Laura Isoniemen käsialaa.

"Meillä on Future Labin näyttelyssä kolme osiota, jotka kuvaavat Aalto Math & Arts -ohjelman kehitystä: menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus", Isoniemi toteaa.

Ohjelman menneisyydestä kerrotaan esimerkiksi videoiden, postereiden ja muiden graafisten materiaalien avulla.

Tarina jatkuu nykyhetkessä, jota kuvaavat IN TRANSITION -näyttelyn kurssitöiden tekstiiliversiot. IN TRANSITION Mathematics and Art -näyttely järjestettiin alun perin 21.5.–31.8.2019 Espoon kulttuurikeskuksessa. Shanghaissa esillä on myös näyttelystä tehty interaktiivinen virtuaaliversio, jonka toteutuksesta vastasi Insinööritieteiden korkeakoulu.

Tulevaisuus-osio kommunikoi matematiikan ja taiteen yhteyksistä työpajojen välityksellä, jotka tekivät matematiikan ja taiteen eläväksi ja kiinalaisten opiskelijoiden itse koettaviksi. Ne toteutettiin yhdessä Tongji-Huangpu School of Design & Innovationin opiskelijoiden ja muiden kiinalaisten korkeakoulujen ja yliopistojen opettajien kanssa. Tulevaisuusosioon kuuluu myös Taneli Luotoniemen suunnittelema SPACE HUG, joka kutsuu vierailijan osaksi jatkuvaa installaatiota ja rakentamaan oman pienoismallin bambutikuista.

Virtuaalinäyttelyssä perinteinen verkkosisältö yhdistyy panoraamakuviin, kuvituksiin, lisättyyn todellisuuteen ja 3D-näkymiin.

"Käyttäjä voi perehtyä IN TRANSITION -näyttelyyn kolmiulotteisen geomatiikan tekniikoiden, kuten fotogrammetrian ja laserkeilauksen välityksellä. Väliaikaiseksi luotu näyttely onkin jättänyt digitaaliden jalanjäljen", kertoo TkT  Juho-Pekka Virtanen Insinööritieteiden korkeakoulusta.

Virtuaalinäyttely on nähtävissä verkossa osoitteessa https://foto.aalto.fi/kristalli.28th Nordic Congress of Mathematicians

27. marraskuuta 2019
28th Nordic Congress of Mathematicians, Aalto University, Finland, August 12-15, 2021

Sivusta vastaa: webmaster-math [at] list [dot] aalto [dot] fi