Siirry pääsisältöön
  • Matematiikan ja systeemianalyysin laitos
  • Matematiikan ja systeemianalyysin laitos
  • Matematiikan ja systeemianalyysin laitos

Matematiikan ja systeemianalyysin laitos

Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella tehdään kunnianhimoista tutkimusta, joka suuntautuu erityisesti matemaattiseen analyysiin, numeeriseen analyysiin, stokastiikkaan sekä systeemi- ja operaatiotutkimukseen. Laitos vastaa myös Aalto-yliopiston neljän tekniikan koulun matematiikan perusopetuksesta sekä kouluttaa diplomi-insinöörejä ja tohtoreita matematiikan, mekaniikan ja systeemi- ja operaatiotutkimuksen aloilla.

Laitoksemme on saanut tunnustusta siitä, että se pystyy poikkeuksellisen hyvin hankkimaan ulkoista rahoitusta ja johdattamaan opiskelijoitaan konkreettisten sovellus- ja tutkimusprojektien pariin, jotka nousevat laitoksen kumppaneiden tarpeista.

Lisätietoja löytyy laitoksen strategiasta.


Ajankohtaisia tapahtumia

Professori Olavi Nevanlinna sai TTAn ansiomitalin

Teknillisten Tieteiden Akatemia TTA luovutti 7. elokuuta 2014 professori Olavi Nevanlinnalle akatemian ansiomitalin hänen ansioistaan suomalaisen teknillisen kulttuurin kehittämisessä ja pitkäaikaisesta työstään akatemian hyväksi.

Lisätietoja Perustieteiden korkeakoulun sivustolla

Julkaisuja

  • Iván Blanco Chacón, Camilla Hollanti, Montserrat Alsina, Dionís Remón: Fuchsian codes with arbitrarily high code rates. Journal of Pure and Applied Algebra., 2014.
  • Juha Kinnunen, Pilar Silvestre: Resistance conditions and applications. Analysis and Geometry in Metric Spaces 1, 2013.
  • Martin Vermeer, Antti Rasila: Maailman kartta - johdatus matemaattiseen geodesiaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa, 2014.

Lisää...