MS-E1999 Matemaattiset ohjelmistot keväällä 2014, kurssisivu


Yhteydenotot:

Heikki Apiola
Dept. of Math. Sci.
Aalto-yliopisto
heikki.apiola'at'aalto.fi

Juha Kuortti
Dept. of Math. Sci.
Aalto-yliopisto
juha.kuortti 'at' aalto.fi

Miika Oksman
Dept. of Math. Sci.
Aalto-yliopisto
miika.oksman 'at' aalto.fi

Matemaattiset ohjelmistot
Kurssin varsinainen ajantasainen opetussivu on täällä

Maaliskuussa 3-27.3 järjestetään lyhyt intensiivikurssi nimeltä Matemaattiset Ohjelmistot. Kurssilla perehdytään peruskurssien tietokoneharjoituksista tuttujen matemaattisten ohjelmistojen (MATLAB ja Maple) käyttöön syvällisemmin ja harjoituslähtöisesti.

Kurssi suoritetaan tekemällä harjoituksia ohjatusti tietokoneluokissa (paikalla avustamassa sekä luennoitsija ja assistentti(t)), sekä palauttamlla sovittava määrä pienimuotoisia projekteja, jotka ovat tavallista laajempia tehtäviä.

Mattie-sivusto (Matematiikkaa tietokoneella) jakaantuu kahteen osaan:

MattieO-sivulla on runsaasti materiaalia, ohjeita, viitteitä, erilaisia esimerkkejä liittyen tämän kurssin teemoihin, ja pidemmällekin.
MattieT-sivusto on varsinainen tehtävätietopankki. Se on sikäli toistaiseksi enemmän opettajan työväline, että ratkaisut on piilotettu tunnuksen taakse. Tulevaisuudessa, kun laajuutta saadaan lisää, osa ratkaisuista julkistetaan esimerkkisuorituksiksi oppilaidenkin riemuksi (?!).

Kurssiuutisia

  • Keväällä 2014 pidetään matemaattisten ohjelmistojen intesiivikurssi: jos peruskurssien tietokoneharjoitukset tuntuivat ohuilta tai jos haluasit syventää tietämystäsi, tule mukaan.
  • Ilmoittautuminen alkaa 24.1