Kuoron sivut ovat uusiutuneet: kannelkuoro.fi ohjaa uusille sivuille. Vanhoja sivuja ylläpidetään myƶs toistaiseksi, ja näille on linkki uusilta.
Vuoden 2019 joulukonsertti: 3.12.

Kaksi kuvaa kevätkonsertista 25.4.2019:

Kuva 1 | Kuva 2


KUVA: 30-v-juhlakonsertti 2011


Helsingin Kannelkuoro
Kyseessä on vuonna 1981 perustettu sekakuoro. Siinä on kirjoilla noin 90 laulajaa (syksyllä 2013). Sekakuoron jäsenistö koostuu seniorilaulajista, joista suuri osa on toiminut pitkään kuoroissa Suur-Helsingin alueella ja jotka aktiiviuransa jälkeen haluavat jatkaa laulamista ikätovereidensa parissa. Seniorikuorolaisia yhdistävät samat arvot kuin kaikkia kuorolaisia kautta aikojen: laulajaveljeys ja -sisaruus, kuorohenki ja yhteenkuuluvuus. Kuoromme toimintaa leimaa viihtyisyys ja lämmin yhteishenki.
     Lyhyt katsaus kuoron historiaan

Missä ja milloin kuoro harjoittelee
Kannelkuoro harjoittelee tiistaisin Munkkiniemen palvelukeskuksessa, Laajalahdentie 30 klo 11.00-13.00. Laulunjohtaja on Lenne Mitt ja kuoron puheenjohtaja Kimmo Hissa.
Kuorotoiminnan syyskausi alkaa syyskuun alussa ja päättyy joulukonserttiin joulukuun alkupäivinä. Kevätkausi päättyy toukokuussa kevätkonserttiin ja retkeen.

Tulisinko laulamaan
Helsingin Kannelkuoro ottaa joukkoonsa uusia seniori-ikäisiä (ja vähän nuorempiakin) laulajia kuoromme harjoituspäivinä tiistaisin.
Oletamme, että pyrkijällä on luontainen laulutaito ja kuuleva sävelkorva. Nämä ominaisuudet ovat yleensä henkilöillä, jotka ovat aiemmin laulaneet jossakin kuorossa ja myös niillä, jotka harrastavat musisointia. Eläkeläisyys ei ole vaatimus. Jos harjoitusaika on sinulle mahdollinen, olet tervetullut iästä riippumatta.
Jos haluat laulaa kuoron jäsenenä, olet tervetullut tutustumaan kuoroon sen harjoitellessa. Ehkä Helsingin Kannelkuoro on juuri se kuoro, jossa haluat laulaa!
Lähempiä tietoja kuorostamme saat myös kuoron puheenjohtajalta tai sihteeriltä
Tervetuloa harjoittelemaan ja esiintymään yhdessä ja viihtymään laulunystävien mutkattomassa seurassa.

Ohjelmistoa, esiintymisiä, toimintaa

Kuoro valmistaa kaksi konserttia vuosittain, joulun aikaan ja keväällä. Lisäksi esiinnytään erilaisissa tilaisuuksissa, kirkoissa, palvelukeskuksissa ja laitoksissa, toisinaan pienemmällä kokoonpanolla. Kuoron traditionaaliseen kevätretkeen on myös yhdistetty pienimuotoisia konsertteja.

Kannelkuoron ohjelmisto on kiinnostava ja monipuolinen: koti- ja ulkomaisista kuoromusiikin klassikoista kansanlauluihin ja kirkkomusiikista viihdemusiikin helmiin. Pyrkimyksemme on ylläpitää eri tilaisuuksiin soveltuvaa ohjelmistoa ja jatkuvasti myös uudistua. Uudet haasteet virkistävät, ja harjoittelu saa välillä olla vaativaakin. Kuorolle annetaan myös opetusta äänenmuodostuksessa. On erittäin palkitsevaa, kun tasapainoinen sointi löytyy ja yhteiset tavoitteet saavutetaan.

Kuoroyhteisömme ilmapiiri on iloinen ja viihtyisä. Harjoitustauolla kuoro nauttii kahvihetkestä ja seurustelusta. Piristämme itseämme aika ajoin järjestettävillä yhteisillä retkillä ja karonkoilla. Kuoro ylläpitää toimintaansa pienehköllä jäsenmaksulla.

Helsingin Kannelkuoro kuuluu musiikkijärjestönä Suomen Laulajien ja Soittajien Liiton SULASOLin Helsingin piiriin.

Kuoron johto ja yhteyshenkilöt

Kuoron taiteellinen johtaja on musiikin maisteri Lenne Mitt.
Puheenjohtaja:Kimmo Hissa
Sihteeri: Raili Varmo
Kuorolla on järjestötoiminnassa hyväksi todettu hallitus ja tarpeelliset toimihenkilöt.