Teijon kotisivu

Tervetuloa epäviralliselle kotisivulleni, jota päivittelen satunnaisesti. Tästä pääset varsinaiselle kotisivulleni.

Ensinnäkin linkit Viralliselle Julkisivulleni sekä Matematiikan laitoksen kotisivulle. Lukuvuodet 2001-2003 olin Leicesterissä, Englannissa, kts. University of Leicester. Lukuvuoden 2004-2005 Warwickissa, Englannissa, kts. University of Warwick.

Valmistuin DI:ksi marraskuussa 1996, kriittiset hetket ikuistettiin diplomiyökuvaksi, ja TkT:ksi elokuussa 2002. Väitöskirjani oli itse asiassa valmis jo elokuussa 2001 mutta byrokratia ja eri henkilöiden aikataulujen sopimattomuus aiheuttivat sen että valmistuin vasta vuotta myöhemmin. Sekä diplomityöni että väitöskirjani aiheena ovat tavallisten differentiaaliyhtälöiden numeerinen ratkaiseminen, kun mukana on rajoitusehtoja. Kyseessä on (differentiaali)geometriaan perustuva Jukka Tuomelan lähestymistapa. Aiheesta on luennoitu kurssikin:

Mat-1.149 Differentiaaligeometria ja -yhtälöt (1998)

jota luennoi Jukka Tuomela. Materiaalia (mm. laskuharjoitusten vastaukset) voi kysyä minulta.

Diffisyhtälöiden (muusta) numeriikasta viimeisintä tietoa ja alan "kuumat nimet" Cambridgestä sekä norjalaisesta SYNODE-projektista. Katso myöskin alan gurun A. Iserlesin kotisivu. Arieh ei toki ole ainoa guru alallaan, mutta minun silmissäni monipuolisin.

Linkkejä viran puolesta:

Mielenkiintoisia linkkejä:


Tätä sivua muokkailee, viimeksi 23.12.2005,
Teijo.Arponen@hut.fi