V2-palautekommentteja keväällä 2002

Kirjoitan tähän hajanaisia kommentteja ja akuutteja vastauksia (ja väärinkäsitysten oikomisia). Teen myöhemmin yhteenvedon kaikista saaduista palautteista.

Välikokeeseen 3 liittyvä pikapalaute

Tämä kuuluu "pikapalautekategoriaan", olipa se palautettu kummalla tahansa lomakkeella. Odotan tietysti jokaiselta lisäksi täydellisen palautekaavakkeen täyttöä.
Date: Tue, 7 May 2002 22:46:44 +0300 (EET DST)
From: WWW FORMS anonymous sender 

8 QPalauQ: Kun katsoo välikokeiden vastauksia, on helppo ymmärtää, miksen
osannut kokeessa ensimmäisen tehtävän lisäksi mitään. Eihän nuo ole
käsinlaskutehtäviä! Osaamista en päässyt osoittamaan.
Luepa vielä ratkaisutiedoston kommentitkin (eilen lisätyt). Jotta ratkaisujen oikeaa työläyttä käsinlaskien voitaisiin arvioida, kannattaa hakea mainostamani käsinlasketut ratkaisut.
(Toivoisin, että tätä palvelua hyödynnettäisiin laajemminkin.)
Näissä Maple-ratkaisuissa on paljon kuvitusta, joka laskujen kannalta ei ole välttämätöntä, ja vaihtoehtoisia ratkaisutapoja. Työläitä laskut eivät tosiaankaan ole. Tehtävä 3 on erittäin lyhyt, jos sen tekee ratkaisutyöarkin jälkimmäisen ratkaisutavan mukaan, mutta aivan kohtuullinen myös yleisellä "perustyylillä", jonka vaadittavuutta erityisesti välikoealuetiedostossa tähdensin. (Integrointiapukin oli annettu.)

Tehtävä 4 a) oli sitäpaitsi suoraan harjoitustehtävänä ja luennollakin esitin periaatteen. Tehtävän 4 b) laskin luennolla yksityiskohtaisesti, lasku ei mitenkään ole pitkä.

Tästä huolimatta minulla oli pieni pelonsekainen aavistus, että koe voidaan kokea vaikeaksi. Olen tätä pohdiskellut ratkaisusivun alussa.

Joku ehkä saattaa muistaa, että luennolla sanoin integrointirajojen määräämisen osaamista yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi tässä osuudessa.

Toki minun täytyy ottaa osavastuu tehtävien 2 ja 3 heikosta menestyksestä (pikasilmäilyn perusteella) itselleni, se on opettajan osa.